Beste lezer

Mijn naam is Astrid Mulder, geboren te Hilversum in 1956, als enig meisje in een gezin van 4 kinderen. Gezien het feit dat ik 7 en 8 jaar scheelde met mijn 2 oudere broers, en mijn jongste broer 7 jaar na mij werd geboren, was ik behoorlijk op mij zelf aangewezen.

Omdat mijn vader in die tijd verscheidene keren voor zijn werk moest verhuizen, leerde ik mij al snel mij zelf te vermaken, met knutselen en tekenen.

Ik trouwde en kreeg 3 kinderen waarvan 1 meisje en 2 jongens.
In die tijd hielp ik regelmatig op school met handvaardigheidslessen, en maakte we zelf allerlei dingen voor een bazaar die jaarlijks werd gehouden. In die periode kwam ik een boekje tegen over het zelf maken van poppen!!
Het fascineerde mij enorm, heb het boekje gekocht, en van af dat moment was ik verkocht.
In die tijd werkte ik met Papydur, erg sterk materiaal, maar voor poppenhoofdjes niet echt ideaal, laat staan voor handjes daar gebruikte ik in die tijd fimo klei voor. Na ongeveer 12 jaar strande mijn huwelijk, en zo ook mijn poppen maken!

Ik leerde mijn huidige echtgenoot kennen, en in een keer had ik geen 3 maar 5 kinderen, je mag wel zeggen een behoorlijk huis vol.
Om die reden, en vanwege het feit dat voor mij gevoel het poppen maken bij een stukje van mijn leven hoorde wat ik had afgesloten, wilde ik hier in eerste instantie niet meer mee beginnen!

Maar dankzij mijn huidige echtgenoot (die ik hierbij enorm wil bedanken) ben ik toch weer met poppen maken begonnen! In eerste instantie tussen alle hectiek van een groot gezin en 4 verhuizingen door! Maar dankzij het feit dat mijn kinderen inmiddels het ouderlijke nest verlaten hebben, en er dus nu weer tijd over is heb ik het poppen maken weer opgepakt.

Inmiddels heb ik mij aangesloten bij het Fairy Fantasy Forum, wat voor mij werkt als een grote stimulans, dit door het enthousiasme van iedereen, die met het zelfde virus besmet zijn!

Op dit moment maak ik mijn poppen van Premier klei, en dit bevalt mij uitstekend, het werkt mooi glad zeker in verhouding met de Papydur en is toch relatief sterk, zodat ook handjes geen probleem zijn . Voor de ogen gebruik ik glazen berenogen . Voor de aankleding gebruik ik eigenlijk alles wat me voor handen komt, zoals stukjes kant, mooie stofjes, veertjes, kraaltjes, zijdebloemen, enz, enz.

Wat plannen voor de toekomst betreft, die zijn er genoeg, in ieder geval nog heel veel poppen maken, en het aankomende jaar voor het eerst op de beurs in Ahoy staan!

Ik wens U veel kijkplezier, en wie weet misschien wel tot ziens in Ahoy!

HOME